Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Prognoza agrometeorologica 06 - 12 Decembrie 2014

6 dec. 2014

Caracteristici meteorologice
Prognoza agrometeorologica 06 - 12 Decembrie 2014
În prima parte a intervalului va predomina o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit pe întreg teritoriul agricol. Spre sfârşitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, regimul termic devenind normal pentru această perioadă, în aproape toată ţara.

Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -3...9°C în primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C şi -3...6°C spre sfârşitul perioadei, limite apropiate de mediile multianuale.

Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între -2...11°C, în toate regiunile agricole ale ţării.

Temperatura minimă a aerului va oscila între -4...6°C în majoritatea zonelor de cultură, izolat producându-se îngheţ la suprafaţa solului.
Se întrevăd precipitaţii sub formă de ploaie în aproape toată ţara, dar şi mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), fiind însoţite de intensificări temporare ale vântului. De asemenea, în primele zile ale perioadei, în sudul ţării catităţile de apă pot depăşi 15 l/mp.

Caracteristici agrometeorologice
În cultura grâului de toamnă, aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, la nivelul întregului teritoriu agricol al ţării.

Starea de vegetaţie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile de creştere şi dezvoltare la culturile agricole se vor desfăşura în general normal, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. De asemenea, în depresiunile din nordul şi centrul ţării procesele fiziologice ale plantelor vor fi încetinite şi chiar stagnate temporar.

Culturile de orz şi grâu de toamnă vor parcurge predominant fazele de răsărire (60-100%), apariţie a frunzei a treia (40-100%) şi înfrăţire (20-100%).

Sub aspect fenologic, rapiţa semănată în epoca optimă se va afla în faza de înfrunzire, plantele având în medie 5-15 frunze.

La speciile pomi-viticole se va menţine starea de repaus biologic, în toate plantaţiile.


meteoromania.ro
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu