Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

#ShoeBox2014 - Cadoul din cutia de pantofi

7 dec. 2014
ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi
Pentru cei care nu au auzit,
Shoebox.ro – Cadoul din cutia de pantofi
a inceput in anul 2007, la Cluj Napoca si de la an la an initiativa a ajuns sa fie din ce in ce mai vizibila. Astfel, in acest moment sunt centre de colectare aproape in toata Romania, dar si in diaspora.
ShoeBox reprezinta o incercare minuscula de a face lumea un loc mai frumos. In fiecare an, in preajma sarbatorilor de Craciun, vrem sa punem un zambet pe chipurile a zeci de mii de copii sarmani din orasele in care locuim.

BOTOSANI: Strada Nicolae Iorga nr. 10 (în spatele internatului liceului A.T. Laurian), în incinta Sindicatului Învatamântului Preuniversitar. Persoana de contact: Alina Biolan (0742 134 124).





Aveti nevoie de:
  • cutie goala de pantofi (corpul si capacul). Nu conteaza dimensiunea;
  • hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna;
  • foarfeca / cutter;
  • timp si bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor din casa pe care vreti sa le daruiti unor copii cu varste intre 0-18 ani;
  • rabdare…

Ce se pune in cutii:
Se inveleste frumos in hirtie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui. 
Aveti mai jos cateva sugestii:
  • dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt);
  • articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
  • jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului;
  • produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva);
  • o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva randuri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor);
  • articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorate;
  • poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava… Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric);
Orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor.





Termen limita si grija la continut
Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva.
Avand in vedere experientele din anii trecuti, aveti aici cateva specificatii:
  • Campania se numeste ShoeBox (cutie de pantofi) - incercati va limitati la lucruri care pot intra intr-o astfel de cutie. Nu aduceti pungi, saci, sacose, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociatie sau fundatie si nu le putem primi legal in custodie. Daca aveti asa ceva de dat, scrieti-ne un mail si va punem in legatura cu partenerii nostri care pot primi si distribui legal si dupa nevoi si aceste produse;
  • Daca aveti o grupa de varsta si genul copilului pentru care va ganditi sa faceti cutia, incercati sa sortati produsele sa poata fi folosite cand sunt primite (marimi corespunzatoare la hainute etc);
  • Acum ajung la o chestiune sensibila: nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar place nici voua sa le primiti. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care il cunoastem cu totii: se arunca la gunoi. Faceti un cadou asa cum ti-ar place sa-l primesti si tu, nu faceti curatenie in casa pentru ca mai apoi sa dai ce e “de aruncat”.
  • Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora / desface in timpul manipularii (ex.compot de casa in borcan de sticla);
  • Copiii sint intre 2-18 ani fete si baieti.
  • Nu lipiti capacele pe cutii, le vom lipi la momentul in care veniti cu ele, cand vom lipi si etichetele speciale cu varsta si sexul copilului pentru care ati pregatit cutia / cutiile.
  • Va rugam sa va completati numele si adresa de email in tabelul care vi se va inmana, pentru ca sa va putem mai apoi da de stire despre unde si la cine a ajuns cutia voastra.
Termen limita: 15 Decembrie 2014

Unde se colecteaza cutiile?
Pentru ca numarul locatiilor si pozitia acestora difera de la an la an, le puteti vedea pe pagina LOCATII.
Pentru cei care sunteti din alte localitati in care nu exista inca centre de colectare si doriti sa trimiteti cutii prin posta / curier, va rog sa folositi aceste detalii la destinatar:
Valentin Vesa (iQuest Technologies), Calea Motilor 6-8, Cluj-Napoca, 400001, Cluj. Telefon de contact: 0758 083 786.

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

Cum mai puteti ajuta?
Pentru cei care aveti bloguri, situri, forum-uri, ziare si reviste online, portaluri sau orice forma de online si social media si doriti sa promovati campania ShoeBox, va rog sa accesati pagina noastra de bannere, de unde puteti prelua si afisa pe situri la voi banner-ele campaniei.
Daca esti blogger si vrei sa te implici prin a scrie despre campanie, te rog s-o faci si sa ne dai un mail sa putem sa cunoastem reach-ul atins de campanie si anul acesta.

Fii partener ShoeBox!
Vrem sa lucram impreuna si s-o facem organizat, de aceea o sa avem nevoie de 3 tipuri de parteneri operationali, pentru:
Promovare si raspandire cat mai mare a mesajului campaniei: pe Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, bloguri (esti binevenit sa scrii despre proiectul ShoeBox)
Identificare nevoi si locatii unde sa ducem cutii: daca stii, in zona in care locuiesti, copii aflati in nevoie (institutionalizati sau nu), te rog adreseaza-te unui coordonator din locatia cea mai apropiata de tine sa putem ajuta
Deschidere de noi locatii: daca in orasul vostru inca nu exista un centru de colectare ShoeBox si vreti sa va implicati, trimiteti un email sau sunati la 0758 083 786.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu