Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Indicatii si contraindicatii in cura cu oua de prepelita

16 iul. 2012

Indicatii si contraindicatii in cura cu oua de prepelita

Ouăle de prepelită sunt indicate in dereglaje si afectiuni ca: impotentă sau sterilitate masculină, anemie feriprivă, intoxicatii, toxemie, stres, surmenaj, astenie, nevroză astenică, ulcer gastric, boli hepatice, diabet, seboree (aplicatii externe).
Oul de prepelită este mai putin alergen decat alte ouă (Gh. Mencinicopschi) si chiar poate fi valorificat, ca desensibilizant, in combaterea alergiilor (Fănică Voinea Ene).
Folosirea ouălor de prepelită in combaterea alergiilor sau a astmului bronsic alergic, cere insă prudentă si o monitorizare competentă.
Administrarea ouălor de prepelită este contraindicată copiilor mici (sub 3 ani) si bătranilor.
Din cauza continutului ridicat de colesterol, se recomandă evitarea lor in cazul persoanelor care suferă de boli cardio-vasculare.
Persoanele care nu tolerează oul de găină, trebuie să să fie rezervate si in legătură cu ouale de prepelita.
Consumate crude, ouăle de prepelită provenite de la păsări crescute in conditii precare de igienă, pot transmite germeni nedoriti (Gh. Mencinicopschi).
Pentru uzul intern, se utilizează exclusiv ouă proaspete (1-4 zile).

3 comentarii:

 1. Sterge tampenia asta ca nimic nu este real,pentru uz intern,oua dezinfectate cate aiureli poti sa scrii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In primul rand trebuia sa va recomandati si apoi sa aduceti niste argumente...
   Ouale ies prin cloaca asa ca trebuie spalate bine.
   Daca nu ati vazut pana acum o prepelita, atunci tineti-va sfaturile pentru dvs...

   Ștergere
  2. Cipriane ... esti de la oras prietene ?! Mai documenteaza-te in legatura cu colesterolul in oul de prepelita, ca vorbesti pe langa. Iar cu spalarea ... ti se pare ca consumarea oului crud inseamna "cu coaja cu tot"? Crede-ma ca nu a fost tratat cu chimicale sa se coaca mai frumos :))

   Ștergere