Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Indicatii si contraindicatii in cura cu oua de prepelita

16 iul. 2012

Indicatii si contraindicatii in cura cu oua de prepelita

Ouăle de prepelită sunt indicate in dereglaje si afectiuni ca: impotentă sau sterilitate masculină, anemie feriprivă, intoxicatii, toxemie, stres, surmenaj, astenie, nevroză astenică, ulcer gastric, boli hepatice, diabet, seboree (aplicatii externe).
Oul de prepelită este mai putin alergen decat alte ouă (Gh. Mencinicopschi) si chiar poate fi valorificat, ca desensibilizant, in combaterea alergiilor (Fănică Voinea Ene).
Folosirea ouălor de prepelită in combaterea alergiilor sau a astmului bronsic alergic, cere insă prudentă si o monitorizare competentă.
Administrarea ouălor de prepelită este contraindicată copiilor mici (sub 3 ani) si bătranilor.
Din cauza continutului ridicat de colesterol, se recomandă evitarea lor in cazul persoanelor care suferă de boli cardio-vasculare.
Persoanele care nu tolerează oul de găină, trebuie să să fie rezervate si in legătură cu ouale de prepelita.
Consumate crude, ouăle de prepelită provenite de la păsări crescute in conditii precare de igienă, pot transmite germeni nedoriti (Gh. Mencinicopschi).
Pentru uzul intern, se utilizează exclusiv ouă proaspete (1-4 zile).

5 comentarii:

  1. Sterge tampenia asta ca nimic nu este real,pentru uz intern,oua dezinfectate cate aiureli poti sa scrii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand trebuia sa va recomandati si apoi sa aduceti niste argumente...
      Ouale ies prin cloaca asa ca trebuie spalate bine.
      Daca nu ati vazut pana acum o prepelita, atunci tineti-va sfaturile pentru dvs...

      Ștergere
    2. Cipriane ... esti de la oras prietene ?! Mai documenteaza-te in legatura cu colesterolul in oul de prepelita, ca vorbesti pe langa. Iar cu spalarea ... ti se pare ca consumarea oului crud inseamna "cu coaja cu tot"? Crede-ma ca nu a fost tratat cu chimicale sa se coaca mai frumos :))

      Ștergere
  2. Ouale ies prin cloaca(=cur) (pe unde iese si rahatul). Cand spargi un ou, intra in contact cu coaja exterioara, deci si cu fecalele eliminate de prepelita....

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţi oameni cred şi susţin că ouăle de prepeliţă au proprietăţi curative şi că nu conţin mult colesterol. Filmul de mai jos redă un foarte scurt experiment care oferă o clarificare în privinţa acestei dileme (în două ouă de găină, aprox 100 de grame, se găsesc circa 372 mg/dl colesterol, iar în 100 grame de ouă de prepeliţă, circa 8 bucăţi, se găsesc nu mai puţin de 844 mg/dl colesterol).
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=HnUdul_tZKI

    RăspundețiȘtergere