Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Bait pentru macerarea rapida a carnii de prepelita

14 iul. 2012

Bait pentru macerarea rapida a carnii de prepelita

Pentru 2-3 kg de carne de prepelita:
  •  2-3 cepe,
  •  ½ telina,
  • 1 morcov,
  • cateva boabe de piper,
  • ½ lingurita de piper pisat,
  • 1-2 foi de dafin,
  • cateva boabe de ienibahar,
  • 1 ramura de cimbru,
  • 100ml vin negru sau rosu,
  • sare

Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore.
Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama ce s-a format.
Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi.
Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata.
Impreuna se mai fierb 5-6 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu