Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Marinata pentru carne de prepelita

14 iul. 2012

Marinata pentru carne de prepelita

Pentru 2-3 kg de carne de prepelita:
  • doua pahare de apa,
  • un pahar de vin,
  • un morcov,
  • o ceapa,
  • o telina mica,
  • o radacina de patrunjel,
  • o frunza mica de dafin,
  • cimbru,
  • sare,
  • usturoi,
  • un paharel de otet.

Zarzavatul taiat rondele se pune la fiert impreuna cu restul ingredientelor intr-un vas acoperit; se lasa sa fiarba 15-20 minute, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si marinata se toarna peste carne.
Vasul cu prepelite si marinata se acopera bine si se pastreaza la loc racoros 2-3 zile
Daca marinata nu acopera prepelitele in intregime aceastea se vor intoarce zilnic de 3-4 ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu