Pentru 2-3 kg de carne de prepelita:
- 200 ml apa,
- 100 ml otet,
- ½ l vin negru sau rosu,
- 1 ceapa,
- 1 telina,
- 1 radacina de patrunjel (legumele se taie cat mai subtire),
- 1-2 foi de dafin,
- 1 ramura de cimbru,
- cateva boabe de piper si de ienibahar,
- sare;
- se mai pot adauga cateva cuisoare, boabe de ienupar si coaja de lamaie.
Totul se pune intr-un vas acoperit, se fierbe 5-6 minute,
dupa care se ia vasul de pe foc si se tine acoperit .
In cazul in care carnea se pregateste in acceasi zi,
marinata se toarna calda peste prepelite.
Daca prepelitele se pregatesc dupa cateva zile,
compozitia de marinata mai intai se raceste bine si apoi se introduce carnea in
ea, apoi se pastreaza la loc racoros timp de 2-3 zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu