Pentru 6 portii:
- 3 sau 6 prepelite,
- tot atatea felii de slanina proaspata,
- foi de vita,
- 30 g unt,
- piper pisat,
- sare,
- 6 felii de franzela pentru crutoane.
Se sareaza si se pipereaza putin pasarile, apoi fiecare
prepelita se inveleste mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste
aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta
putin), care sa cuprinda in intregime prepelita.
Se leaga sau se fixeaza cu scobitori, se infig pe frigare
si se frig pe gratar incins sau pe jar de carbuni, rotindu-se in timpul
frigerii.
Dupa ce sunt fripte, se scot de pe frigare, se inlatura
apoi ata, slanina si frunza, iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine
prajite in unt sau pe gratar.
In lipsa de slanina si de frunza de vita, prepelitele pot
fi invelite cu hartie pergament unsa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu