Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Prepelite la frigare sau la gratar

14 iul. 2012

Prepelite la frigare sau la gratar

Pentru 6 portii:
  • 3 sau 6 prepelite,
  • tot atatea felii de slanina proaspata,
  • foi de vita,
  • 30 g unt,
  • piper pisat,
  • sare,
  • 6 felii de franzela pentru crutoane.

Se sareaza si se pipereaza putin pasarile, apoi fiecare prepelita se inveleste mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta putin), care sa cuprinda in intregime prepelita.
Se leaga sau se fixeaza cu scobitori, se infig pe frigare si se frig pe gratar incins sau pe jar de carbuni, rotindu-se in timpul frigerii.
Dupa ce sunt fripte, se scot de pe frigare, se inlatura apoi ata, slanina si frunza, iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine prajite in unt sau pe gratar.
In lipsa de slanina si de frunza de vita, prepelitele pot fi invelite cu hartie pergament unsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu