- 3 prepelite,
- 50 g unt,
- foi de vita,
- 3 felii de slanina,
- 1 pahar de vin sau supa de oase,
- 1 lingura de coniac,
- sare.
Se sareaza si se pipereaza putin pasarile, apoi fiecare
prepelita se inveleste mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste
aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta
putin), care sa cuprinda in intregime prepelita.
Prepelitele astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa
cu unt si se introduc in cuptorul incins.
Se frig 20-25 min. si, intre timp, din cand in cand se
stropesc cu sosul din tava, care se lasa din ele.
Cand sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingura de
coniac si cu un pahar de supa de oase.
Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul
se lasa la foc mic pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, aceasta
nu are gust bun).
Se servesc cu garnitura de pilaf de orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu