Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Cum alegem un medic veterinar?

16 apr. 2014
Cum alegem un medic veterinar?
Pentru a menţine starea de sănătate a animalelor de companie în cea mai bună condiţie este necesară o cât mai bună colaborare cu medicul veterinar iar relația cu acesta trebuie să fie cât mai prietenoasă. Alegerea unui medic veterinar cu reputatie necesită în unele cazuri timp și atenție, totuşi, în funcție de zona unde locuiți, numărul medicilor veterinari poate fi limitat. Presupunând că aveți posibilitatea de a alege un medic veterinar, atunci când o faceţi ar trebui să vă puneţi şi aceste câteva întrebări:
  • Cunoaşteti deţinători de animale din aceeaşi rasă? Dacă un crescator de animale din aceeaşi rasă locuiește în zona dumneavoastră, întrebați-l pe acesta la ce medic veterinar apelează şi de ce. Asociaţiile de creştere a animalelor locale sunt, de asemenea, surse demne de încredere.
  • Doriți să apelaţi la o clinică veterinară sau la un cabinet individual? Medicul veterinar de la un cabinet individual va cunoaște mai bine animalele dumneavoastra de companie dar în cazul apariţiei unei situații de urgență iar medicul veterinar nu este disponibil, medicul interimar este posibil să aibă dificultăţi în tratarea animalul dumneavoastră. Într-o clinică veterinara este posibil să nu vedeți mereu același medic veterinar, dar dacă apare o situație de urgență, medicul veterinar de gardă are acces la toate dosarele medicale ale animalului.
  • Puteți găsi un cabinet veterinar unde medicul cunoaşte foarte bine potențialele probleme specifice pentru rasa animalului tău de companie? Aceşti medici veterinari sunt mai în cunoştinţă de cauză ce să caute atunci când examinează animalul tau de companie. De exemplu, buldogii au cerul gurii moale şi alungit și trahee mici, ceea ce le poate afecta respirația; după eforturi intense depuse de un animal într-o competiţie sau după un antrenament este recomandat Eqvagel, etc.
  • Cât de departe sunteţi dispus să vă deplasaţi? Cabinetul unui medic veterinar foarte bun poate fi la zeci de kilometri distanță și, în cazul unei urgenţe, este posibil, în cel mai rău caz, să nu ajungeţi în timp util.  Acest lucru nu înseamnă neapărat că ar trebui să mergeți la un medic veterinar cu cabinetul la două minute distanţă dacă nu vă place sau nu aveţi încredere în el sau ea, încercați să gasiti ceva între cele două extreme. Alternativ, puteți opta si pentru un medic veterinar de rezervă, unde să apelaţi în situații de urgență.
  • Cum sunt acoperite urgenţele? Într-o  clinică veterinară, medicii au un program eșalonate pe ore. În cazul unui cabinet individual, cum se procedează în cazul vacanțele sau în zilele libere?
  • Este personalul prietenos? Este sala de așteptare curata? Dacă este posibil, vizitaţi cabinetele mai multor medici veterinari. Interesați-vă de programul lor și de modalitatea de rezolvare a situațiilor de urgență.
  • Ce fel de plângeri aţi auzit la adresa unui medic veterinar? Dacă cineva se plânge de un medic veterinar, luaţi în considerare acea plângere. A fost un incident izolat sau este ceva permanent, cum ar fi o sală de consultaţii murdară?
Medicul veterinar perfect nu există, orice om este supus greşelilor. Prietenii vă pot recomanda un anumit medic, dar pur şi simplu se întâmplă să nu va simţiţi confortabil cu el. Nu contează cât de recomandat sau cât de renumit este un medic veterinar, dacă acesta nu vă place din diferite motive, atunci mai bine renuntaţi la serviciile lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu