Foto: Food.com
|
Pentru 4
persoane:
- 8 prepelițe (curățate și clătite)
- 1 cană ciuperci proaspete, tocate
- 1 cană de pesmet
- 2 linguri de unt
- 1 linguriţă sare de masă
- 1/4 lingurițe de piper roșu măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de sare
- 3 ceşti de supă de pui
- 1 linguriţa de ceapă tocată
- 1 linguriţă de pătrunjel proaspăt tocat
- 8 felii de portocale (pentru ornat)
Timp de pregătire:
20 de minute
Timp de coacere: 1
oră
Timp total: 1 oră şi 20 de minute
- Preîncălziți cuptorul la 160 °C.
- În cazul în care folosiţi prepelițe sălbatice care au fost împușcate, inspectaţi-le cu atenţie de alice, eliminând orice urmă cu ajutorul unei pensete.
- Frecați ușor toate prepeliţele cu sare, atât la interior cât şi la exterior.
- Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topeşte untul şi se pregătesc ciupercile cu pesmet şi sare de masa până ce ciupercile se înmoaie un pic. Umpleţi prepeliţele cu acest amestec.
- În aceeaşi tigaie, faceţi un rântaș din ulei de măsline şi făină. Se adaugă supa de pui, prazul, ardeiul roşu si pătrunjelul și se amestecă aproximativ 5 minute, până când ceapa se înmoaie.
- Puneți prepeliţele umplute într-o tavă de copt sau într-un vas mare. Se toarnă sosul de la punctul 5 în tavă, peste prepeliţe.
- Se dă tava la cuptor, neacoperită, la 160 °C timp de 45 de minute, ungând de 2 sau 3 ori în timpul coacerii.
- Se servesc câte două prepelițe la o porţie. Se decorează fiecare farfurie cu câte două felii de portocală. Serviţi orez alb fiert ca garnitură.
Sursa: Food.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu