Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Prepelițe la cuptor

21 iun. 2014
Prepelițe la cuptor
Foto: Food.com
Pentru 4 persoane:
  • 8 prepelițe (curățate și clătite)
  • 1 cană ciuperci proaspete, tocate
  • 1 cană de pesmet
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriţă sare de masă
  • 1/4 lingurițe de piper roșu măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de sare
  • 3 ceşti de supă de pui
  • 1 linguriţa de ceapă tocată
  • 1 linguriţă de pătrunjel proaspăt tocat
  • 8 felii de portocale (pentru ornat)

Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de coacere: 1 oră
Timp total: 1 oră şi 20 de minute
  1. Preîncălziți cuptorul la 160 °C.
  2. În cazul în care folosiţi prepelițe sălbatice care au fost împușcate, inspectaţi-le cu atenţie de alice, eliminând orice urmă cu ajutorul unei pensete.
  3. Frecați ușor toate prepeliţele cu sare, atât la interior cât şi la exterior.
  4. Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topeşte untul şi se pregătesc ciupercile cu pesmet şi sare de masa până ce ciupercile se înmoaie un pic. Umpleţi prepeliţele cu acest amestec.
  5. În aceeaşi tigaie, faceţi un rântaș din ulei de măsline şi făină. Se adaugă supa de pui, prazul, ardeiul roşu si pătrunjelul și se amestecă aproximativ 5 minute, până când ceapa se înmoaie.
  6. Puneți prepeliţele umplute într-o tavă de copt sau într-un vas mare. Se toarnă sosul de la punctul 5 în tavă, peste prepeliţe.
  7. Se dă tava la cuptor, neacoperită, la 160 °C timp de 45 de minute, ungând de 2 sau 3 ori în timpul coacerii.
  8. Se servesc câte două prepelițe la o porţie. Se decorează fiecare farfurie cu câte două felii de portocală. Serviţi orez alb fiert ca garnitură.
Sursa: Food.com

Academia milionarului - Marele concurs | TeleTrade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu