Ouăle de
prepelită sunt indicate in dereglaje si afectiuni ca: impotentă sau sterilitate masculină, anemie feriprivă, intoxicatii, toxemie, stres, surmenaj, astenie, nevroză
astenică, ulcer gastric, boli hepatice, diabet, seboree (aplicatii externe).
Oul de prepelită
este mai putin alergen decat alte ouă (Gh. Mencinicopschi) si chiar poate fi
valorificat, ca desensibilizant, in combaterea alergiilor (Fănică Voinea Ene).
Folosirea
ouălor de prepelită in combaterea alergiilor sau a astmului bronsic alergic, cere
insă prudentă si o monitorizare competentă.
Administrarea
ouălor de prepelită este contraindicată copiilor mici (sub 3 ani) si bătranilor.
Din cauza continutului
ridicat de colesterol, se recomandă evitarea lor in cazul
persoanelor care suferă de boli cardio-vasculare.
Persoanele
care nu tolerează oul de găină, trebuie să să fie rezervate si in legătură cu
ouale de prepelita.
Consumate
crude, ouăle de prepelită provenite de la păsări crescute in conditii precare
de igienă, pot transmite germeni nedoriti (Gh. Mencinicopschi).
Pentru uzul intern,
se utilizează exclusiv ouă proaspete (1-4 zile).
Sterge tampenia asta ca nimic nu este real,pentru uz intern,oua dezinfectate cate aiureli poti sa scrii
RăspundețiȘtergereIn primul rand trebuia sa va recomandati si apoi sa aduceti niste argumente...
ȘtergereOuale ies prin cloaca asa ca trebuie spalate bine.
Daca nu ati vazut pana acum o prepelita, atunci tineti-va sfaturile pentru dvs...
Cipriane ... esti de la oras prietene ?! Mai documenteaza-te in legatura cu colesterolul in oul de prepelita, ca vorbesti pe langa. Iar cu spalarea ... ti se pare ca consumarea oului crud inseamna "cu coaja cu tot"? Crede-ma ca nu a fost tratat cu chimicale sa se coaca mai frumos :))
ȘtergereOuale ies prin cloaca(=cur) (pe unde iese si rahatul). Cand spargi un ou, intra in contact cu coaja exterioara, deci si cu fecalele eliminate de prepelita....
RăspundețiȘtergereMulţi oameni cred şi susţin că ouăle de prepeliţă au proprietăţi curative şi că nu conţin mult colesterol. Filmul de mai jos redă un foarte scurt experiment care oferă o clarificare în privinţa acestei dileme (în două ouă de găină, aprox 100 de grame, se găsesc circa 372 mg/dl colesterol, iar în 100 grame de ouă de prepeliţă, circa 8 bucăţi, se găsesc nu mai puţin de 844 mg/dl colesterol).
RăspundețiȘtergerehttps://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=HnUdul_tZKI