• Ouale crude
de prepelita
Ouale crude de
prepelita se administreaza cate unul de 3 ori pe zi, intre mese.
Cei care
suporta greu administrare oualor crude, pot recurge la amestecare continutului
acestora cu
sucuri de fructe si legume sau cu miere.
O cura cu oua
de prepelita trebuie sa dureze 12-16 zile consecutive, urmand dupa acestea,
obligatoriu, cel putin o luna de pauza.
Curele mai
indelungate sau cu mai multe oua, recomandate in trecut, nu mai sunt indicate,
din cauza cantitatii mari de colesterol, dar si al altor compusi prezenti mai
ales in albus,
substante care, in cantitate mare, blocheaza enzimele digestive proteolitice si
provoaca carenta de biotina.
Extern, dupa
omogenizarea albusului si galbenusului, se aplica compozitia pe fata, pe tenurile
seboreice.
• Ouale moi de
prepelita
Ouale fierte
doar atat cat albusul sa se intareasca sunt mai igienice, aproape nealergice si
fara actiune de anihilare a biotinei.
Ele sunt
indicate mai ales in anemie, convalescenta si stress, de asemenea, pot inlocui
in alimentatia dietetica oul de gaina.
Se indica
administrarea a unui ou moale de prepelita pe zi chiar si pe perioade lungi de
timp, daca nu exista contraindicatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu