Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Ulei de masline - doar pentru salate sau si pentru gatit?

27 sept. 2014
Ulei de masline - doar pentru salate sau si pentru gatit?
Uleiul de masline este privit ca un ulei minune, un ulei foarte sanatos, foarte bun, pe care ar trebui sa il folosim in toate si care ar trebui sa devina uleiul nostru numarul 1. Deocamdata, majoritatea dintre noi folosim uleiul de masline in salate deoarece are o aroma aparte, un gust unic, care merge de minune cu orice salata, indiferent de ingrediente. Furand putin de la italieni am inceput sa il punem si pe paste. Este intr-adevar un ulei minunat cu numeroase avantaje pentru organism si sanatate, se gaseste usor si are un pret acceptabil, in Timisoara gasesti ulei de masline la Selgros.
Uleiul de masline ramane ideal pentru sosuri, salate si pentru legume inabusite la un foc mediu. Are o aroma distincta, poate fi folosit cu incredere pentru prepararea mancarurilor cu legume preparate la aburi sau in prepararea supelor. Caracteristicile sale il fac un ulei de consum foarte sanatos, deci cu cat il folosim mai mult cu atat mai bine. Insa, uleiul de masline, in ciuda avantajelor pe care le ofera, nu trebuie folosit la gatit la temperaturi inalte. Un mare dezavantaj al sau este punctul sau de ardere, care este situat la 185-210 grade Celsius. Odata ce atinge acest punct, compusii benefici din ulei de masline se degradeaza si potentialii compusi care rezulta pot afecta sanatatea.
Pentru a folosi tot un ulei sanatos si cand gatim la temperaturi inalte, putem folosi in loc de ulei de masline, ulei de canola. Acest ulei are un punct de ardere mai mare si este o alegere excelenta pentru gatit la temperaturi inalte. Are un gust neutru si, la fel ca uleiul de masline, are proprietati deosebite ce il caracterizeaza ca un ulei de gatit sanatos, contine acid alfa-linoleic sanatos pentru inima. Un alt ulei cu un punct de ardere si mai inalt este cel de arahide, alte optiuni in acest domeniu sunt uleiurile de avocado sau de migdale, toate sanatoase pentru uz zilnic, la gatit la temperaturi inalte.

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu