Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Ce trebuie sa stii despre bateriile auto

28 sept. 2014
Ce trebuie sa stii despre bateriile auto
Bateriile auto sunt inima si sufletul masinii tale, ultimul lucru pe care il vrei e sa ramai blocat undeva din cauza unei baterii moarte. O bateria auto tine de regula intre 3 si 5 ani, dar modalitatea de conducere a masinii, expunerea la elementele naturii pot scurta viata sa. Iar cand trebuie sa o inlocuiesti trebuie sa fii atent la ce cumperi, o baterie auto este o investitie mare, o investitie pe termen lung. Majoritatea oamenilor iau in considerare pretul si brandul prima si prima data, insa nu doar acestea conteaza. Indiferent de care tip ai avea nevoie, in Brasov gasesti baterii auto la Selgros.

Modul cum functioneaza o bateria auto nu reprezinta o cunostinta de care ai neaparat nevoie in momentul cand te lasa bateria la marginea drumului, insa simptomele care preced acest lucru sunt bine de stiut.
  • cand pornesti motorul, sunetul este fortat si are nevoie de mai mult timp ca de obicei sa porneasca
  • in functie de tipul masinii, poti avea un beculet ce verifica motorul. Acesta este uneori pornit cand bateria auto e slaba
  • unele baterii au carcasa transparenta, astfel poti vedea la ce nivel este lichidul din ele. Poti sa vezi acest lucru si luand capacul, daca nu este sigilat. Daca nivelul lichidului este jos e timpul sa testezi bateria, pentru siguranta.
  • o carcasa umflata, practic balonata indica o baterie pe ultima suta de metri
  • cel mai pronuntat simptom ar fi mirosul, un miros de oua stricate, cauzat de scurgeri din baterie
  • cel mai evident simptom este timpul. Daca o bateria are mai mult de 3 ani este deja “batrana”. Poate desigur sa mai tina inca vreo 3 ani, dar ca sa fii sigur fa-i o verificare regulat.
Ca sa iti dai seama daca bateria auto este prea batrana si ar trebui sa o scoti la pensie verifica codul de pe carcasa bateriei. De regula, depinde de baterie,  in prima partea a codului este un numar si o litera. Litera reprezinta cate o luna, de pilda, A pentru ianuarie, B pentru februarie si asa mai departe, iar numarul simbolizeaza anul, 3 pentru 2013, 4 pentru 2014 etc.
Acestea sunt cateva din lucrurile care te pot ajuta sa nu ramai blocat pe marginea drumului undeva datorita unei baterii auto defectuoase sau descarcate.

Selgros Brasov
Produse alimentare si nealimentare
Calea Bucuresti nr. 231 Brasov,500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu