Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Reţe naturiste cu ouă de prepeliţă

22 apr. 2015

Ouăle de prepeliţă sunt privite ca un panaceu încă din antichitate, când chinezii le consumau crude, pentru a trata afecţiunile respiratorii, iar egiptenii le considerau afrodisiace naturale, care cresc potenţa şi vindecă infertilitatea. Tratamente naturiste cu ouă de prepeliţă sunt numeroase, iar beneficiile pe măsură..

Ouăle de prepeliţă au o compoziţie mult mai concentrată în principii decât ouăle de găină, fiind folosite, din acest motiv, mai mult ca leac în tratamentele naturiste decât ca aliment.


Beneficiile pentru sănătate pe care le au tratamentele naturiste cu ouă de prepeliţă
Aceste ouă prezintă proprietăţi antianemice, remineralizante, afrodisiace, antitoxice şi antiastenice. Sunt recomandate în caz de impotenţă anemie feriprivă, intoxicaţii, stress, astenie, ulcer gastric, boli hepatice, diabet etc.

Oul de prepeliţă este mai puţin alergen decât alte ouă şi chiar poate fi valorificat ca desensibilizant în combaterea alergiilor. Folosirea ouălor de prepeliţă în combaterea alergiilor sau a astmului bronşic alergic cere însă prudenţă şi o monitorizare competentă.

Tratamente naturiste cu ouă de prepeliţă: beneficii pentru frumuseţe
În aplicaţii externe, ouăle de prepeliţă pot ameliora seboreea. Se poate realiza şi o reţetă pentru împiedicarea calviţiei şi pentru regenerarea firelor de păr slăbite.

Se iau 10 gălbenuşuri de ou de prepeliţă şi se amestecă până la omogenizare cu două fiole de lăptişor de matcă, o linguriţă de miere de albine şi un vârf de cuţit de drojdie. Se lasă la dospit într-o cameră bine încălzită, timp de 24 de ore. Se spală părul în fiecare seară şi după uscare se pensulează pielea capului pe cărări formate cu pieptenele din 5 în 5 milimetri. Peste noapte capul se acoperă cu un prosop curat. Dimineaţa se spală de preferinţă cu ceai de muşeţel. Soluţia rămasă poate fi păstrată în frigider, spune Oneaţă Dumitru, crescător de prepeliţe.

Citeste mai mult: adev.ro/nn5z95

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu