Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Proiect de lege: Laptele proaspăt din magazine să aibă etichetă cu proporţia de lapte praf conţinută

5 apr. 2015
Proiect de lege: Laptele proaspăt din magazine să aibă etichetă cu proporţia de lapte praf conţinută

Un grup de cinci deputaţi ai PSD - Liviu Harbuz, Marian Ghiveciu, Ion Melinte, Zisu Stanciu, Ioan Dîrzu - au depus o propunere legislativă care prevede că laptele prospăt pentru consum destinat comercializării, care conţine lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma: "Conţine lapte praf în proporţie de _%". 

Laptele proaspăt care nu conţine lapte praf trebuie să prevadă obligatoriu pe etichetă menţiunea: "Nu conţine lapte praf".

Nerespectarea acestor prevederi va fi sancţionată de către Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară cu amendă între 5.000 lei şi 10.000 lei, propun iniţiatorii proiectului de lege.

Deputaţii semnatari ai propunerii legislative au apreciat, în expunerea de motive, că "populaţia este în general păcălită prin utilizarea denumirii de lapte de vacă sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este direct obţinut de la vacile de lapte". 

"În majoritatea cazurilor, acel lapte prospăt pentru consum este un amestec cu lapte praf, a cărui valoare nutriţională este foarte scăzută", mai susţin iniţiatorii. 

ALBA 24 RO
Vezi mai mult aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu