Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Formula pentru gogoaşa perfectă

15 dec. 2014

Formula pentru gogoaşa perfectă
O formulă matematică, descoperită de profesoara Eugenia Cheng, arată că gogoaşa perfectă are diametrul găurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce îi conferă raportul ideal dintre coaja crocantă şi interiorul pufos, informează dailymail.co.uk.

Profesoara de matematică a mai calculat că este nevoie de exact 5,8 grame de zahăr pentru a acoperi în măsură egală gogoaşa pe toate părţile, potrivit dailymail.co.uk.

Formula descoperită de profesoara britanică Eugenia Cheng arată că cu cât diametrul găurii din mijloc este mai mare, cu atât gogoaşa va fi mai crocantă, iar cu cât diametrul este mai mic, cu atât interiorul deliciosului desert este mai pufos. 

Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.

Eugenia Cheng a declarat că a făcut toate aceste calcule pentru că, gogoşile, deşi sunt un desert delicios, sunt şi obiecte matematice foarte interesante, datorită formei şi proprietăţilor (crocante la exterior şi pufoase la interior).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu