O formulă matematică, descoperită de profesoara Eugenia Cheng, arată că gogoaşa perfectă are diametrul găurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce îi conferă raportul ideal dintre coaja crocantă şi interiorul pufos, informează dailymail.co.uk.
Profesoara de
matematică a mai calculat că este nevoie de exact 5,8 grame de zahăr pentru a
acoperi în măsură egală gogoaşa pe toate părţile, potrivit dailymail.co.uk.
Formula descoperită
de profesoara britanică Eugenia Cheng arată că cu cât diametrul găurii din
mijloc este mai mare, cu atât gogoaşa va fi mai crocantă, iar cu cât diametrul
este mai mic, cu atât interiorul deliciosului desert este mai pufos.
Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.
Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.
Eugenia Cheng a
declarat că a făcut toate aceste calcule pentru că, gogoşile, deşi sunt un
desert delicios, sunt şi obiecte matematice foarte interesante, datorită formei
şi proprietăţilor (crocante la exterior şi pufoase la interior).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu