Foto: Farmquaileggs.co.uk |
Ingrediente (pentru 4
persoane):
- 4 prepelite;
- 2 linguri unt;
- 1 ceapă mijlocie;
- 1 ceaşcă mare de orez;
- sare.
MOD DE PREPARARE
Se curăţă patru prepelite,
se taie în două pe lungime şi se sărează.
Se înfierbântă o lingură de
unt într-o cratiţă, se pun cele patru prepelite şi se ţin până încep să prindă
culoare, fără să se rumenească prea tare. Se adaugă o ceapă tăiată în două şi apă
cât să le cuprindă. Se lasă să fiarbă acoperit.
În altă cratiţă se încinge o
lingură de unt şi se adaugă o ceaşcă de orez. Se amestecă până ce orezul începe
să se îngălbenească. Se stinge cu două ceşti din zeama strecurată în care au
fiert prepelitele, amestecând până începe orezul să fiarbă.
Când orezul este pe jumătate
fiert, se adaugă prepeliţele, se gustă de sare şi se dă cratiţa la cuptor, la
foc potrivit. Se ţine la cuptor până ce orezul este fiert, fără să fie sfărâmat
şi lipicios. După ce a fost dat la cuptor, nu se mai umblă cu lingura în orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu