Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Oua de prepelita cu scotch

3 feb. 2013

Oua de prepelita cu scotch
Ingrediente:

  • 22 oua de prepelita;
  • 600 g cârnați de bună calitate, curățat de membrane;
  • 1 lingură de ierburi proaspăt tocate (salvie sau cimbru);
  • 2 linguri de făină;
  • 2 căni de pesmet;
  • ulei de floarea soarelui.


MOD DE PREPARARE:

Se  fierb 12 oua de prepelita la foc mediu timp de 6 minute. Se răcesc bine apoi se curătă. Celelalte 10 oua de prepelita se bat ușor într-in castron.
Se amestecă împreună carnea de cârnați cu ierburile, se condimentează cu sare și piper apoi se porționează în 12 bile. Fiecare ou de prepelita se rulează în făină, apoi se acoperă complet cu una din bilele din carne. Se trec din nou prin făină, apoi prin ouale de prepelita bătute și prin pesmet. Se lasă la răcit timp de 30 de minute.
Aceste mingi se prăjesc timp de 3-4 minute până devin aurii, de preferat în friteuză la temperatura de 190°C, sau într-un ceaun cu ulei încins în prealabil. (Dacă nu aveți o friteuză cu termometru, verificarea temperaturii se poate face  prin prăjirea unei felii de pâine care va avea culoare aurie în 30 de secunde dacă uleiul este suficient de fierbinte).
Serviți cu o sare de mare de bună calitate, și un pahar de whisky cu gheață.
(Sursa: Recipebridge, foto: Flickr)

2 comentarii:

  1. Suna interesant, ce-i drept !

    Ma innebuneste captcha asta, parca ar folosi la altceva decat la renuntarea la comentarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi ca mi-ai zis de captcha, uitasem sa-l scot. Si pe mine ma enerveaza! :)

      Ștergere