Ingrediente:
- 22 oua de prepelita;
- 600 g cârnați de bună calitate, curățat de membrane;
- 1 lingură de ierburi proaspăt tocate (salvie sau cimbru);
- 2 linguri de făină;
- 2 căni de pesmet;
- ulei de floarea soarelui.
MOD DE PREPARARE:
Se fierb 12 oua de prepelita la foc mediu timp de
6 minute. Se răcesc bine apoi se curătă. Celelalte 10 oua de
prepelita se bat ușor într-in castron.
Se amestecă
împreună carnea de cârnați cu ierburile, se condimentează cu sare și piper apoi se
porționează în
12 bile. Fiecare ou de prepelita se rulează în
făină, apoi se acoperă complet cu una din bilele
din carne. Se trec din nou prin făină, apoi prin ouale de prepelita bătute și
prin pesmet. Se lasă la răcit timp de 30 de minute.
Aceste mingi se prăjesc timp de 3-4 minute până devin aurii, de preferat în friteuză la temperatura de 190°C, sau într-un ceaun cu ulei
încins în
prealabil. (Dacă nu aveți o friteuză cu
termometru, verificarea temperaturii se poate face prin prăjirea
unei felii de pâine care va avea culoare aurie în 30 de secunde dacă uleiul
este suficient de fierbinte).
Serviți cu o sare de mare de bună calitate, și un pahar de whisky
cu gheață.
(Sursa: Recipebridge,
foto: Flickr)
Suna interesant, ce-i drept !
RăspundețiȘtergereMa innebuneste captcha asta, parca ar folosi la altceva decat la renuntarea la comentarii!
Mersi ca mi-ai zis de captcha, uitasem sa-l scot. Si pe mine ma enerveaza! :)
Ștergere