Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Casele în stil mediteranean

2 feb. 2013

Elementele de design italian și grecesc, plus unele concepte de stil spaniol, sunt cele mai des întâlnite influențe pentru casele în stil mediteranean, case care își au originea în țările însorite de pe malul mării cu același nume.
Cele mai importante particularități a stilului de design în majoritatea modelelor de case moderne în stil mediteranean sunt pereții exteriori și acoperișul. Cel mai adesea, pereții exteriori sunt acoperiți cu tencuieli decorative, iar acoperișurile în marea lor majoritate înclinate, sunt acoperite cu țiglă. Cel mai adesea pereții sunt de culoare albă sau în culori vii, cum ar fi galbenul, piersica sau somonul, iar tiglele sunt aproape întotdeauna roșii, făcând exteriorul caselor vesel si luminos. ( Sursă imagine: www.creaton.com.ro )
O casă în stil mediteranean nu este de obicei mai mare de două etaje și are ferestre mari pe întreaga fatadă. Deoarece cea mai mare parte a climatului mediteranean este temperat și cald, curțile interioare, terasele, verandele și balcoanele sunt elemente comune și practice ale acestui stil. Coloanele și arcadele mari sunt, de asemenea, elemente caracteristice.
În interior, o casă în stil mediteranean poate lua influențe de design din orice regiune și din orice epocă. Designul renascentist italian, neoclasicismul grec sau decorul renașterii spaniole se număra printre cele mai populare alegeri. În ceea ce privește operele de artă, cele multe case au fresce sau picturi murale de mari dimensiuni cu scene inspirate din natură,  în încercarea de a aduce cât mai mult exteriorul în interior.
În ceea ce privește culorile din interior, din nou se ia în considerare climatul din zona mediteraneană. Interioarele acestor case au fost gândite să fie folosite ca spații de refugiu, departe de căldura de afară. Tonuri naturale și răcoroase de albastru, verde, gri și alb sunt trăsăturile predominante ale acestui stil. În cazul caselor care sunt în vecinătatea coastelor mai răcoroase ale mării, se ia în considerare la decorarea interiorului o paletă toscană, inspirată de culori calde, cum ar fi ruginiul, verdele pădurii, auriul și portocaliul, pentru a adăuga căldură la interior.
Amenajarea spatiului verde care înconjoară o aceste case oferă o gamă largă de opțiuni. Curtile interioare italiene cu garduri vii și fântâni arteziene sau influențele arhitecturale ale grădinilor maure pot fi folosite pentru a accentua acest tip de design. Deoarece acest stil de casă este popular în zonele calde, tropicale, palmierii, ferigile mari și florile exotice sunt un alt semn distinctiv extrem de popular în amenajarea exteriorului la o casă modernă în stil mediteranean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu