Utilaje shaorma |
Ingrediente:
- un piept de pui;
- 3 - 4 cartofi;
- 2 - 3 castraveți murați (sau în oțet);
- 2 - 3 ardei grași în oțet;
- 5 - 6 lingurițe de maioneză;
- 5 - 6 linguri de smântâna sau iaurt;
- 2 - 3 caței de usturoi;
- ketchup;
- cimbru;
- sare și piper;
- ulei.
Pentru lipie:
- drojdie uscată - 7 grame;
- aproximativ 400 ml de apă călduță;
- 1 kg de făină alba;
- un vârf de cuțit de sare;
- 1 linguriță de zahăr tos.
Mod de preparare:
- Lipie:
Pentru coacerea lipiilor se recomandă cuptorul de pizza. Pentru a
obține un efect similar se folosește tava de la cuptor bine încălzită care trebuie amplasată pe nivelul cel mai de jos. Se pune câte o lipie în cuptor
și se coace aproximativ 4-5 minute pe o parte până când se rumenește pe margini,
apoi se întoarce. Timpul de coacere depinde de
puterea cuptorului și de grosimea aluatului.
- Compoziție:
Cartofii se curătă de coajă, se taie
"pai" și se prăjesc în tigaie;
Pieptul de pui, dat prin piper, puțin ulei și cât mai mult cimbru (atenție! După gustul fiecăruia) se coace pe un grătar cât mai fierbinte;
Între timp, până când se prăjesc cartofii și până când
se rumenește carnea de pui, se face următorul sos: se amestecă într-un castron 5 - 6 lingurițe de maioneză cu 5 - 6
linguri de smântană sau iaurt și 2-3 caței de
usturoi zdrobiți. Dacă mai este necesar se mai adaugă sare și piper.
Castraveții murați și ardeii grasi din oțet se taie
în felii subțiri. După ce pieptul de pui este gata, se ia de pe grătar și se lasă la răcit cel putin 5 – 10
minute, se sărează și se taie în bucăți cât mai mici;
În tigaia în care au fost făcuți cartofii sau pe grătar se pun lipiile
pentru a se încălzi putin. După un minut sau două, lipiile se scot din tigaie
(sau de pe gratar). Se pun 2 - 3 linguri de sos, cât mai multe bucăti din pieptul de pui, cartofi prăjiti, ketchup, puțin piper,
felii de castraveți murați și, în final,
ardei grași în
oțet;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu