Ingrediente (pentru un borcan de 800 ml):
- 35-40 oua de prepelita;
- 400 ml apa;
- 30-40 ml otet
- sare, cimbru, foi de dafin, leustean, marar, piper, ienibahar.
MOD DE PREPARARE
Ouale de prepelita se fierb tari la foc mic ca sa nu se
crape. In apa in care se fierb se adauga sare pentru ca ouale de prepelita sa
se decojeasca mai usor. Dupa ce au fiert, ouale de prepelita se tin in apa
rece, se decojesc, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.
Se fierbe o saramura din apa, otet, si restul
ingredientelor prezentate mai sus. Cantitatea de ingrediente nu este fixa, aici
depinde de preferintele si gustul fiecaruia.
Dupa ce fierbe saramura se limpezeste, se lasa la racit
si se toarna printr-o strecuratoare fina in borcanul in care am pus initial
ouale de prepelita.
Se pastreaza la loc racoros, chiar si in frigider. Se pot
consuma chiar si dupa doua-trei zile, dupa ce au luat aroma ingredientelor din
saramura.
Se pot servi ca atare sau ca o completare la garnitura pentru
friptura.
(Reteta preluata din Practic in Bucatarie nr 2/2004)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu