Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Prepelite umplute

31 aug. 2012

Prepelite umplute

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 8 carcase de prepelita,
  • ½ kg. ciuperci champignon,
  • unt,
  • ulei de masline,
  • ½ cana de apa,
  • 1 legatura marar,
  • 2-3 catei usturoi,
  • 1 punga magica pentru cuptor,
  • sare, piper.


MOD DE PREPARARE

Se curata si se spala carcasele de prepelita. Separat se spala ciupercile, se toaca marunt si se aseaza intr-o tigaie cu putin unt sau ulei de masline.
Dupa ce s-au perpelit ciupercile se adauga mararul tocat marunt, usturoi, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul timp de 3-4 minute si apoi se lasa la racit.
Se umplu cu aceasta compozitie carcasele de prepelita, se baga in punga magica in care mai adaugam 2 linguri de ulei de masline si ½ cana de apa.
Se sigileaza punga si se baga in cuptor la foc mijlociu timp de 20-25 minute.
Se servesc calde cu garnitura de cartofi natur si orice fel de salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu