Ingrediente
pentru 6 portii
- 1 kg spanac proaspat
- 150 g branza
- 150 g sunca slaba
- 2 felii de paine
- 6 oua de prepelita
- 100 g ciuperci
- 1 lamaie
Pentru sos:
- 9 linguri ulei de masline
- 3 linguri otet
- 1 lingurita mustar
- sare, piper
Preparare:
Se fierb ouale
3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate.
Spanacul se
spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine.
Se taie
feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand
permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie
in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca
toate ingredientele intr-un vas mai mare, unde se adauga si frunzele de spanac.
Separat, se
amesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se
toarna peste salata.
Se amesteca cu grija
si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu