Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Producătorii de cartofi cer reducerea TVA-ului

5 mar. 2015
Producătorii de cartofi cer reducerea TVA-ului

Producătorii de cartofi au cerut, la  Convenţia Naţională a Cartofului, care are loc zilele acestea la Braşov, includerea clară a cartofului în lista produselor cu TVA redus la 9% din proiectul de Cod Fiscal aflat în dezbatere.

Gheorghe Boţoman, preşedintele Federaţiei Naţionale a Cartofului, ne-a declarat că a trimis un nou memoriu Ministerului Finanţelor şi MADR, prin care cere reducerea taxei, în mod explicit, pentru cartof.

„Reducerea TVA este crucială pentru producători. Credem că 80% din cartofii comercializaţi în România nu au documente fiscale. Pentru cultivatorii români, TVA-ul de 24% este foarte mare. Sunt fermieri care vor să renunțe la această cultură sau să-și reducă substanțial suprafețele și ar fi păcat să se întâmple acest lucru. Am primit asigurări de la secretarul de stat Daniel Botănoiu că şi cartoful este inclus la categoria legume din noul Cod Fiscal. Noi insistăm să fie menţionat clar”, a spus Boţoman.

Prețul cartofului este sub cel de producție, fermierul fiind obligat să vândă cu 0,35-0,40 lei/ kg, iar prețul de producție este de 55 de bani, a precizat preşedintele Federaţiei, în prima zi a Convenţiei.

Vezi mai multe pe Recolta.eu
Foto: Recolta.eu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu