Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Friptura de prepelite pe gutui

3 sept. 2012

Friptura de prepelite pe gutui

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 8-12 prepelite tinere (120g, la 40-50 zile);
  • 1 pahar coniac;
  • 2-3 gutui mari;
  • 5 linguri de unt;
  • ½ cana apa;
  • sare, piper


MOD DE PREPARARE

Se pun prepelitele intr-un vas de lut ars pe un pat din felii de gutui. Peste prepelite se aseaza alte felii de gutui si se toarna coniacul.
Se tin la marinat, la rece timp de 2-3 zile, apoi prepelitele si feliile de gutui se scot si se aseaza intr-o tava emailata. Se adauga apa, untul, sarea si piperul. Se da tava la cuptor pentru 20 – 30 de minute.
In acelasi mod prepelitele se pot prepara cu mere, pere, piersici sau prune cu pulpa tare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu