Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Ghiveciul balaurului

17 iul. 2012

Ghiveciul balaurului

Ingrediente:
  • 8 ouă de prepeliţă,
  • 150 g ardei gras,
  • 50 g slanină afumată,
  • 150 g rosii,
  • 10 g boia dulce de calitate superioară,
  • 150 g carnaţi proaspeţi afumaţi,
  • 100 g ciuperci,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 50 g mazăre verde, proaspătă,
  • sare, boia de ardei iute după gust.


MOD DE PREPARARE:
Legumele se spală cu grijă, ardeii grasi fără cotor se taie rondele, ciupercile si rosiile se taie felii, carnatii se lasă 1 minut in apă fierbinte sărată, astfel se indepărtează mai usor membrana si se taie rondele.
Ouăle de prepelită se introduc in apă clocotită si se fierb 5 minute, apoi se răcesc si se decojesc.
Slănina afumată se taie cubulete iar ceapa marunt, usturoiul se zdrobeste.
Cubuletele de slănină se topesc, in untura ramasă se rumeneste ceapa, se adaugă ardeii grasi, se sărează si se călesc 4-5 minute, apoi se presară cu boia, seamestecă, se stinge cu 100 ml apă, se fierbe in clocot pană se evaporă apa.
Atunci se adaugă ciupercile, iar după cateva minute, mazărea verde, usturoiul zdrobit, rosiile, ouăle de prepelită si carnatii si se inăbusă timp potrivit.

Se poate servi asa ca atare, sau cu garnitură de orez, eventual cu cartofi natur cu patrunjel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu