Medicina tradiţională chineză afirmă că trei produse au efecte farmaceutice: ouăle de prepeliţă, veninul de viperă şi morcovul din Coreea.

Mahjong

20 nov. 2013
iPool. Join now and earn $5

Mahjong -ul este la originea sa un joc pentru trei (în câteva regiuni din Coreea și Japonia) sau patru jucători şi işi are începuturile în China. 
Jocul și variantele sale regionale este larg răspândit pe tot cuprinsul Asiei de Est și de Sud-Est însă are un impact ceva mai mic în ţările occidentale . Similar cu jocul de rummy, Mahjong -ul este un joc de îndemânare , strategie și calcul dar necesită şi un anumit grad de noroc .
Jocul este jucat cu un set de 144 de plăci bazate pe caractere și simboluri chinezești, deși la unele variații regionale se utilizează un număr diferit de piese. În cele mai multe dintre variante, fiecare participant la joc primeşte la început treisprezece piese iar când le vine rândul să joace, jucătorii trag și aruncă plăcile de joc până la completarea unei mâini.
Unul dintre miturile ale originii jocului de Mahjong sugerează că filozof chinez Confucius ar fi inventat jocul  aproximativ prin anul 500 î.Hr. Acelaşi mit susține de asemenea că filozoful era foarte ataşat de păsări, ceea ce ar explica denumirea de "Mahjong" (maque 麻雀 = vrabie).
Cele trei plăci - dragon (cardinal): Hóng Zhōng , Fā Cái şi Bái Bǎn, de asemenea, convin cu cele trei virtuți principale lăsate moștenire de Confucius, respectiv bunăvoință, sinceritate și supunere faţă de părinţi.
Și în prezent există încă multe controverse cu privire la originea acest joc. Una dintre teorii este că ofițerii chinezi implicați în lupta din timpul rebeliunii din Taiping au inventat acest joc ca să le treacă timpul mai uşor. O altă teorie este că un nobil originar din Shanghai a creat jocul între 1870 și 1875. Alte păreri fac referire la doi frați din Ningpo, acestia fiind de fapt creatorii Mahjong-ul în jurul anului 1850, dupa ce s-ar fi inspirat din jocul de Mǎdiào.
Istoria recentă ne arată că acest joc a fost interzis de către guvernul Republicii Populare Chineze atunci când acesta a preluat puterea în 1949. Noul guvern communist din acele timpuri a interzis orice activități legate de jocurile de noroc - considerate simboluri ale corupției capitaliste. După Revoluția Culturală Chineza, jocul a fost reînviat iar interdicția a fost revocată în 1985. Astăzi, acesta este un joc preferat în China și în comunitățile vorbitoare de limbă chineză.
În epoca actuală, cea a internetului, pentru pasionaţii de astfel de provocări, există în prezent numeroase adaptări moderne de jocuri mahjong online pentru single player, adaptate la cerintele actuale, astfel încat să nu mai fie necesar numarul de trei sau patru jucători necesari în jocul clasic.

************************************************************************************
Surveys & Rewards, Free Samples & Coupons
************************************************************************************

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu